maandag, januari 03, 2005

Beëdiging nieuwe raad

Eindelijk was het dan zover. Na zes jaar afwezigheid ben ik weer actief als politicus.
Na 17 november is het wel een poosje wachten geweest, maar na vanavond ben ik dan officieel raadslid van de gemeente Zevenaar.
Een eerste raadsvergadering waarin al gelijk wat discussie ontstond. Een voorstel van de VVD over het lidmaatschap van commissies, dat gelijk een splitsing in de coalitie aan het licht bracht. Verder werd het, vanuit het betrekken van enthousiaste burgers bij de politiek terecht afgestemd.
De SP maakte (niet geheel onterecht) de opmerking dat het niet geheel juist was om het commissiesvoorzitterschap van te voren te verdelen. Echter het daarop volgende proceduredebat ging veel te ver en miste kant nog wal.
Al met al een aardige eerste vergadering.

4 Comments:

At 7:31 PM, Anonymous said...

Beste Stef,

Wat ik wel raar vind dat de PvdA ons (lees VVD) amendement afwijst. Want als de PvdA-leden in meerderheid - zo heb ik gehoord - vinden dat de wethouder - die ook van buiten de raad mag komen - op de kandidatenlijst MOET hebben gestaan - dan waarom niet voor de commissieleden? Lekker inconsequent..

Maar consequent beleid voeren is lastig hoor - zeker als het je niet goed uitkomt.. ;)

Eneh... als dit de eerste tekenen zijn van het nieuwe immer consequente collegebeleid, dan wordt deze raads periode het een leuk feestje voor de oppositie ;)

Take life with a smile,

Met Liberale groet,
Renee Teunissen.

http://reneeteunissen.nl/

 
At 8:16 PM, Stef Bijl said...

Hallo Renee,

vanuit jou redenatie lijkt het inconsequent.
Voor mij zijn het twee gescheiden zaken waarbij het met de wethouder gaat om duidelijkheid vooraf. Bij de commissieleden gaat het om de mogelijkheid van enthousiaste nieuwe leden die in een volgende raadsperiode aan de bak willen. Zij kunnen zo het handwerk leren en voor de politiek worden gewonnen.

Rooie groeten,

Stef

 
At 11:19 PM, Anonymous said...

Welkom. Blij dat je het een aardige vergadering vond. Het "misverstand" in het proceduredebatje was dat het er op leek dat Jan de Ruiter het SP-voorstel niet in stemming wilde brengen.

Groeten Paul Freriks.

p.s. Ik moet geloof ik lid van jou worden als ik niet anoniem wil reageren??

 
At 3:28 PM, Anonymous said...

@Paul,
Dat is het nadeel van de website van blogger.com, aan de andere kant hou je zo ook veel rommel (bv. weblog SPAM) buiten de deur.
Ik heb mijn site behoorlijk moeten aanpassen om die gasten te weren.

Gr,
Renee.

 

Post a Comment

<< Home