woensdag, januari 12, 2005

Informatiebijeenkomst

Vanavond hebben alle raads- en commissieleden uitleg gekregen over de praktische kant van het politieke vak.
Het was een bijeenkomst waar je voor het eerst (bijna) alle gezichten samen zag, de mensen waarmee je de komende tijd de gemeentepolitiek bedrijft.
Ik ben in het bezit gekomen van een sleutel die mij toegang geeft tot de zogenaamde leeskamer. Hier liggen alle stukken die van belang zijn om je raadswerk te kunnen doen. Daarbij was ik tevens in de gelegenheid om mijn eerste post uit het postbakje te vissen.
De griffier had een duidelijk verhaal over de regeltjes binnen "het politieke bedrijf". Ook de burgemeester gaf blijk van enig historisch besef in zijn, overigens interessante verhaal Het wachten is nu op de eeste officiƫle commissiestukken (schijnen donderdag te komen) om dan aan de slag te gaan in de commissie Ruimte.

1 Comments:

At 12:20 PM, Anonymous said...

jaja, historisch besef heeft onze raadsvoorzitter wel, en dat is een understatement. Mag ook wel, heeft zijn 'drs.' aan dit onderwerp te danken ;) (maw studeerde ooit geschiedenis)

Anyway, leuke avond, kon zelf helaas alleen bij het tweede deel zijn, ivm verplichtingen elders. Overigens was het leukste deel het verhaal van de voorzitter van de raad.. de rest was denk ik voor de raadsleden uit de vorige periode bekende materie.

Gr,
Renee.

 

Post a Comment

<< Home