zondag, november 13, 2005

Wat is Zevenaar de laatste 10 jaar veranderd!


(uit Hét Gemeente Nieuws week 45)
Het is inmiddels traditie geworden dat Ab Hendriks op de laatste verenigingsavond van het jaar van de Cultuurhistorische vereniging Zevenaar een diapresentatie houdt. Zo ook dit jaar! Op donderdag 24 november is het zover, want dan schenkt hij in Ons Huis op een luchtige manier aandacht aan de veranderingen in Zevenaar gedurende de laatste 10 jaar, projectie met twee projectoren op een groot scherm.

Ab Hendriks zegt er zelf over: “Deze keer staat Zevenaar centraal. De stad heeft in de afgelopen tien jaar een ware metamorfose ondergaan. Met dia’s van oude krantenknipsels banen we ons een weg door alle veranderingen in het centrum. Ook oude voorontwerpschetsen van het centrumplan komen aan bod. In de afgelopen zeven jaar zijn de herinrichting en de ontwikkelingen rond de kop van de Grietsestraat en de Markt fotografisch op de voet gevolgd. De sloop van de Maria Koninginkerk en de verdwenen panden aan de Grietsestraat komen nog een keer aan bod. Een groot aantal beelden spreekt voor zich, zoals het verplanten van bomen en de misère rond de aanleg van de Betuwelijn. Het wordt geen wetenschappelijke benadering van de metamorfose, maar een luchtig geheel dat de herinneringen aan de grote veranderingen levendig houdt.”

De bijeenkomst wordt gehouden in de zaal van Ons Huis aan de Dr. Honigstraat in Zevenaar en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. De zaal in Ons Huis is op loopafstand vanaf het parkeerterrein Masiusplein bereikbaar en is vanaf 19.30 uur open.

Helaas heb ik een debattraining in het gemeentehuis. Misschien kan ik, na het programma met haar onderdelen gezien te hebben als nog besluiten om naar deze interessante lezing te gaan. Een aanrader voor een ieder met enig historisch besef vcan Zevenaar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home