woensdag, januari 19, 2005

Angerloos onderonsje

Vanavond was de commissie "Ruimte" van de nieuwe gemeente Zevenaar voor het eerst bij elkaar. Wat daarbij als eerste opvalt is de hoge concentratie van Angerlose invloeden. Drie raadsleden uit de voormalige gemeente en een oud gemeentesecretaris uit die gemeente. Als dan ook de twee collegeleden uit Angerlo afkomstig blijken te zijn is het geheel wel wat uit balans.
Gekibbel tussen voormalige raadsleden uit Angerlo ligt dan ook op de loer. Gelukkig kon de voorzitter daar snel een eind aan maken, het gaat immers om de ruimte in de gehele gemeente Zevenaar. Ook de cultuurverschillen kwamen hier en daar aan het licht. Waar in Angerlo veel ter inzage werd gelegd is in Zevenaar de gewoonte om veel achterliggende stukken op te vragen, via de griffier bij de ambtenaren. Alles was dus nog even wennen.
Er waren maar een beperkt aantal punten en die hadden verder ook niet veel om het lijf. Was er dan niets te beleven? Toch wel. Voor mij kwam er een nieuwe term voorbij in het kader van geluidshinder, flutter-geluid! Gelijk thuis gekomen heb ik het op gezocht en het betekent zoiets als zwevend, echoënd geluid.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home