maandag, november 14, 2005

Twee minuten stil voor slachtoffers Schipholbrand

PvdA-voorzitter Ruud Koole roept partijgenoten, belangstellenden en sympathisanten op om aanstaande donderdag 17 november om 20.00 uur 2 minuten stil te staan bij de slachtoffers van de Schipholbrand.

Beste partijgenoten,
Naar aanleiding van de Schipholbrand roept het partijbestuur de lokale PvdA-afdelingen op om samen met onderstaande organisaties stil te staan bij de slachtoffers van de brand. Wij willen jullie vragen om samen met lokale vertegenwoordigers van deze organisaties op donderdag 17 november aanstaande om 20.00 uur een wake te organiseren en 2 minuten stilte te houden, bij zoveel mogelijk gemeentehuizen in Nederland. Wij zullen zoveel mogelijk PvdA-leden en belangstellenden vragen om aanwezig te zijn en de actie te ondersteunen.
Wij willen de slachtoffers van de brand gedenken. Wij willen onze betrokkenheid tonen met hen die door deze ramp zijn getroffen. Wij willen niet vergeten wat er is gebeurd.
De slachtoffers: negen mannen, twee vrouwen, acht landen

Mehmet Avar (41, man, Turkije)
Kemal Sahin (51, man, Turkije)
Vladislav Leniev Petrov (31, man, Bulgarije)
Lofti Al Swaee (32, man, Libië)
Robert Jules Arah (34, man, Suriname)
Naiva Apensa (43, man, Suriname)
Gheorge Sas (21, man Roemenië)
Oksana Nynych (29, vrouw, Oekraïne)
Maribel Marinez Rodriquez (30, vrouw, Dominicaanse Republiek)
Dato Khidiritsj Kasojef (20, man, Georgië)
Vitaly Khvylovyy (30, man, Oekraïne)

De ondersteunende organisaties zijn VluchtelingenWerk Nederland, Amnesty International, INLIA (Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven ten behoeve van Asielzoekers), Vluchtelingen Organisaties Nederland, Genoeg is genoeg, Werkgroep Vluchtelingen vrij, Van harte pardon en de politieke partijen: CDA, D66, GroenLinks, PvdA, SP en VVD.
De Raad van Kerken was niet in de gelegenheid om op zo’n korte termijn haar achterban te raadplegen, maar staat sympathiek tegenover deze actie. U kunt dus in uw gemeente deze organisatie vragen mee te doen.
Ruud Koole, voorzitter PvdA


Ook de PvdA-afdeling Zevenaar-Rijnwaarden zal gehoor geven aan deze oproep.
Op donderdagavond zal vrijwel de gehele fractie aanwezig zijn.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home