donderdag, januari 20, 2005

Pvda vreest verhoging van de huren

De Gelderlander (20 jan. 2005) schrijft:

PvdA vreest verhoging van de huren
De PvdA in Zevenaar dringt aan op een actieve rol van de gemeente bij de fusie tussen de lokale woningcorporaties ASWZ en SVZ. DAt bepleitte sociaal-democraat Stef Bijl gisteravond op een vergadering in het gemeentehuis. Bijl kaartte de kwestie aan in het licht van de huurliberalisering van minister Dekker van VROM. Voor een kwart van de huurhuizen in Nederland, met een waarde van 130.000 euro of meer, geldt straks het puntenstelsel niet meer en kan zorgen voor forse huurverhogingen. Bijl wil voorkomen dat de fusie nadelig is voor starters die zijn aangewezen op betaalbare huurwoningen.

Als aanvulling wil ik nog kwijt dat het mij vooral ook gaat om afspraken die te maken zijn met de woningbouwverenigingen over huursverhogingen. Dit alles vanuit een goede inventarisatie van de Zevenaarse situatie.

1 Comments:

At 8:22 AM, Anonymous said...

Die fusie is een stille wens van vele (voormalige) raadsleden in Zevenaar. Sommige, omdat men bang was dat SVZ te klein zou zijn om effectief aan het werk te kunnen. Dus samen met ASWZ is een goede zaak. Krijgen ze samen net even meer draad- en draagkracht.

Waar ik me wel eens zorgen over maak is waarom alleen SVZ/ASWZ hier als coörperatie voet aan de grond krijgen..

Het lijkt me sterkt dat de andere/grotere uit de regio - zoals Vivare, Laris - geen interesse zouden hebben in de projecten in Zevenaar...

Ik hoop dan ook dat als er weer gebouwd gaat worden, meerdere coörperaties bereid zijn om in Zevenaar aan het bouwen te slaan. Want een beetje, en vooral gezonde, concurrentie tussen woningbouw coörperaties zou niet gek zijn.

Zeker op de grote projecten - zoals straks in de sleeg (Zevenaar Oost) - zou het goed zijn als meerdere partijen betrokken zoudeb zijn. Het gaat toch om een behoorlijk project waar behoorlijk wat geld in gaat zitten.

Groeten,
Renee.
http://reneeteunissen.nl/

 

Post a Comment

<< Home