zaterdag, maart 26, 2005

Wennen aan

Voor de hele raad was het woensdagavond even wennen hoe om te gaan met de programmabegroting. Over een ding waren we het allemaal eens; goedkeuring was geboden. De concequenties waren anders niet te overzien. Wat ons echter bezig hield was de mate van informatie die terug te vinden was in het stuk. Op basis van deze begroting moeten wij straks wel onze taak als controleur uit kunnen voeren. Voor de PvdA was het dus niet alleen vraag naar meer informatie, maar naar duidelijkere doelen met de daarbij behorende kengetallen. in een werkgroep zal de raad verdere aanbevelingen doen richting het college/ambtenaren.
Een aardige vraag bleef liggen. In hoevere kun/mag je in detail treden om een hoofdlijn duidelijk te maken. Het CDA had hier vooral veel moeite mee richting SP. We hebben nog even de tijd nodig om te wennen aan het duale stelsel.

1 Comments:

At 12:33 PM, Paul Freriks said...

Volgens mij de oorzaak het volgende. De SP-fractie ziet zich vooral als volksvertegenwoordigers. In dat geval is het ideaal een "detail", voor de burger vaak een groot probleem, exemplarisch in de discussie te brengen om algemeen beleid bij te stellen.

 

Post a Comment

<< Home