donderdag, februari 03, 2005

Dynamische raadsvergadering

Wie gisteravond op de publieke tribune hebben gezeten hebben de voorstelling van hun leven gehad. Een theaterbezoek deed niet onder voor wat er in de raad van Zevenaar allemaal gebeurde. Alle facetten die je maar kan bedenken tijdens een raadsvergadering passeerde de revue. Schorsingen, wisselingen van voorzitters, amendementen die aangenomen en weggestemd werden, moties, besluitvorming met wisselende meerderheden en een raadslid dat onverwacht in een formele-juridische spagaat terecht kwam.(hierover later meer)
Er werden nog een aantal raadsleden beëdigd die er de vorige keer niet konden zijn en de plaatsvervangers van de wethouders die gekozen zijn in het college.

Daarna maakte de voorzitter plaats omdat de plv. commissaris van de koningin de profielschets voor de "nieuwe" burgemeester kwam bespreken. Niet dat daar veel aan te bespreken was, wij willen dat Jan de Ruiter onze burgervader blijft! Zeker na deze raadsvergadering werd duidelijk waarom, prima voorzitter met oog voor de discussie.


Tijdens de behandeling van de rest van de agendapunten kwam het politieke spel echt op de wagen. De wethouders Wim Bless en Anja van Norel gaven prima partij in de discussie rond de collegevoorstellen van oa. de OZB en de verplaatsing van garage Schel. Paul Freriks maakt de rol van oppositiepartij aardig waar. Hij verraste mij met een motie over het openbaar onderwijs in Zevenaar. Ik ben momenteel nog lid van de bestuurscommissie Openbaar onderwijs in Rheden en in de hoedanigheid van raadslid ook (uiteindelijk) verantwoordelijk voor het Openbaar onderwijs in Zevenaar. Ziedaar mijn spagaat bij de motie van de SP tegen de fusie van deze twee besturen. Een plaspauze tijdens de besluitvorming bracht gelukkig uitkomst.
Ik heb genoten van deze raadsvergadering en kijk uit naar de volgende.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home