dinsdag, mei 10, 2005

4-Wheel toerisme of ..............?

In het prachtige recreatiegebied Rhederlaag is er plaats voor heel veel type toerisme. Je kunt er uiteraard bijna alle vormen van watersport bedrijven (er geldt echter wel een snelheidsbeperking). Daarnaast geven de stranden en oevers mogelijkheden tot recreëren. Ook zijn er horecaondernemingen waar het goed toeven is. Nu is er één variant die ik met veel weerzin zie groeien. De 4-wheelactiviteiten. Ik heb een aantal foto’s (gemaakt tijdens evenementen in het gebied) van internet geplukt waarop u kunt zien wat deze activiteit aanricht aan het landschap en de biothoop. Zeker als je weet dat een aantal jaren daarvoor in het kader van compensatie voor de gronden die werden ontzand, natuurelementen, zoals paddenpoelen(ook voor de kamsalamander) in dit gebied zijn aangelegd. Ik heb het dan nog niet over het lawaai en de luchtverontreiniging die deze aktiviteiten veroorzaken.
Ik roep het RGV(recreatie gemeenschap Veluwe) op om géén toestemming meer te verlenen voor deze onnodige verstoringen in het gebied. De gemeente Zevenaar is bezig met de procedure die moet leiden tot het vaststellen van het bestemmingsplan “Ruimte voor de rivier” In het kader van die procedure zal ik dan ook voorstellen doen om het planologisch onmogelijk te maken deze activiteiten toe te staan in het Rhederlaag. Indieners van zienswijzen die dit ook voorstaan kunnen op mijn steun rekenen!




5 Comments:

At 11:46 AM, Anonymous said...

geachte heer bijl,

zojuist heb ik vernomen van uw plannen tegen het 4x4 rijden in rhederlaag...

allereerst wil ik u erop wijzen dat het woord crossen dat u gebruikt ABSOLUUT niet van toepassing is..wij 4x4 rijders rijden op tractie en precisie en niet op tijd of snelheid.

ten tweede zijn wij allen zeer begaan met het milieu,de meesten van ons kochten een 4x4 omdat we het fijn vinden om ons terug te kunnen trekken op locaties waar geen flats,kantoren,etc. staan en waar geen wegen zijn...de natuur dus.
derhalve kunt u er van uit gaan dat wij op die natuur dus zuinig zijn.
uiteraard zijn er altijd mensen die wel lomp zijn maar die worden door ons op de vingers getikt met de zogenaamde groene code,waaraan eenieder zich moet houden als hij of zij off-road gaat..
kijk even naar hun site: www.fntc.nl

ten derde,wat denk u dat er gebeurd als u terreinrijden overal gaat verbieden??
mensen zullen de sport absoluut niet opgeven en ieder weekend op en neer naar africa wordt ook een beetje prijzig....
gevolg is dat er heel veel 4x4's uitwijken naar echte natuur gebieden zoals de veluwe...helaas zal hier echter geen sociale controlle zijn en zullen er dus vele mensen lomp en onbehouden gaan rijden,onervaren mensen krijgen geen begeleidin meer en leren dus ook niet wat rekening houden met de natuur is...denk even aan de schade die dat zal veroorzaken??
ik zou dit als greenpeace-voorstander en donateur van het world society for the protection of animals zeer betreuren!!!!en met mij velen met een 4x4....omdat wij wel degelijk van de natuur houden!!!

als laatste nog even over de uitlaat gassen.....wat een lachertje....u weet net zo goed als ik dat de uitlaat gassen in nederland maar voor een heeeeeeel klein deel van de vervuiling zorgen...de grote boosdoeners hier zijn de raffinaderijen en andere industriele mega-vervuilers.
maar het is zo'n lekkere melkkoe he?die auto.

afblijven van onze terreinen om erger te voorkomen!!!!

ik ben trouwens ron wildeman,in de 4x4 wereld beter bekend als "darkwolf",ik rij met een jeep cj-5.

bij deze wil ik u van harte uitnodigen op www.jeepforum.nl
als u aldaar in het jeeperscafe een vraag of opmerking plaats geven wij graag een antwoord!!!

 
At 1:25 PM, rene said...

ik zal alvast antwoord geven wat de heer Bijl zal gaan zeggen

"ik ben niet in de gelegenheid om via de talloze chatboxen van diverse 4X4 merken discussies te voeren.
vriendelijke groet,
Stef Bijl"

 
At 2:47 PM, Anonymous said...

Vind het moeilijk om commentaar te geven op iemands relaas die absoluut niet weet waar hij het over heeft.
Vervolgens is het moeilijk om me niet te verlagen tot hetzelfde peil van iemand die mij een "ASO" en een "Terrorist"noemt. Stel voor dat Dhr Bijl eerst een stukje huiswerk verricht zodat hij ons kan aanspreken als mede natuurliefhebbers en ons niet misbruikt voor zijn politieke doeleinden.Het begrip "Crossen"heeft iets met gemotoriseerde fietsen te maken en de snelheid die wij aanhouden is meer de snelheid van een PAD die zowieso eerder weg is dan wij hem kunnen raken voor zover wij ueberhaupt bij hem in de buurt komen.Verder hoop dat hij zich verdiept in het begrip JEEP. Ik heb namelijk niet 1 foto gezien van een Jeep. Hr Bijl een JEEP is alleen een JEEP als er JEEP opstaat.

En zoals vermeld als U vragen heeft
www.jeepforum.nl

Hans Meeuwsen

 
At 2:51 PM, Anonymous said...

correctie. website is http://forum.jeepforum.nl

 
At 7:04 PM, Geel-Zwarte Jeeper said...

[QUOTE]4-Wheel toerisme of terrorisme?
[/QUOTE]



[QUOTE][B]ter·ro·ris·me [/B](het ~)
1 het ontwrichten van een samenleving door daden van terreur, met een politiek oogmerk[/QUOTE](uit de dikke van Dale.


Mmmm. Zal het wel niet snappen maar ik denk dat ie puur op aandacht verlegen zit.
Ik heb zoiets al eens meer mee gemaakt dat sommige personen binnen de gemeente Arnhem van alles gebruikte om een andere hobby van mij probeerde om zeep te helpen.
Het ging toen om Vitesse. Vitesse waar de heer Stef Bijl zelf ook fan van is. Het Vitesse waar ik van denk dat de heer Stef Bijl ook blij is dat het nog bestaat.

Het is misschien wel appels met peren vergelijken maar de manier waarop sommige mensen binnen de gemeente reageerde was net zoals Bijl nu reageerd.
Zonder zich echt verdiept te hebben in het onderwerp iets roepen wat nergens op slaat. Stef Bijl heeft het nu over “Ruimte voor de rivier” en beschadigen van de natuur terwijl daar op een zomerse dag honderden boten duizenden liters benzine er door heen jagen.
[I]Ik heb het dan nog niet over het lawaai en de luchtverontreiniging die deze aktiviteiten veroorzaken.[/I] ;).... zegt ie dan ook nog eens zelf.

De mensen met de boten genieten vanaf de rivier van Rhederlaag e.o. Zomers doen ze dat dagelijks. Vanuit het hele land en het buitenland. Van mij mogen ze. Is alleen maar goed voor de plaatselijke economie, die toeristen maar kom niet met zulke argumenten over een evenement wat maar 1x per jaar plaats vindt.
Het 4x4 toerisme.

 

Post a Comment

<< Home