woensdag, mei 25, 2005

Windenergie in het Broek

Er zijn een aantal particulieren die het initiatief hebben om aan de rand van Roelofshoeve( industrieterrein bij Duiven) een zestal windmolens neer te zetten. Dit gebied heeft een goede windprognose en is aangewezen door de provincie als gebiedje waar dit soort initiatieven kunnen. Ik ben een groot voorstander van alternatieve energie opwekking. Om me echter een beeld te vormen van wat er gebeurd als de gemeente Zevenaar hiermee akkoord gaat heb ik een foto gemanupuleerd.

Het uitzicht is vanaf Lathum natuurlijk al verpest door de AVR-pijp. Echter komende vanaf de IJsselbrug wordt het open karakter van het Broek wel aangetast. ik ben er al met al noig niet uit of we dit moeten doen. Wat vind jij ervan?

3 Comments:

At 8:40 PM, Anonymous said...

Belachelijk voorstel.

Niet doen, het is weggegooid geld.

Als je alle directe en indirecte subsidies van windmolens en de parken bij de "kostprijs" zou optellen, dan zie je gelijk dat het van z'n leven nooit rendement zal opleveren.

Naast natuurlijk de feiten die iedereen al kent, het hoge gehaktmolen gehalte voor de vogels en het verpesten van de horizon.

Wat mij altijd nog het meeste verbaast is dat je de milieulobby nooit hoort over de vogels of over de zichtschade..

Maar een ander belangrijk detail is dat ons energienet niet ingericht is op energiebronnen met hoog wisselend vermogen. Zie ook het nieuws dat recent in de pers kwam. Duitse windmolen parken leven zulthoge pieken dat men de engie in het buiteland loost.

Hierdoor loopt zelf het Nederlandse energienet mogelijke schade op, mocht het hard waaien en veel energie opgewekt worden.
Als we in Nederland ook nog dergelijke parken gaan bouwen, waordt het helemaal een puinzooi.

Gr,
Renee
http://reneeteunissen.nl/

 
At 11:38 PM, Anonymous said...

Beste Marcel,
Je foto geeft een volledig vertekend beeld van de werkelijkheid. Turbines van dit kaliber moeten ca 600 meter (5xde diameter) van elkaar staan om elkaars winfgebied niet te verstoren.
Verder is windenergie ca 3 keer zo duur als conventioneel opgewekte elektriciteit. Wil je dat subsidieeren? Ik niet!
Vr gr
Jan van der Veer
Thuistuig@hetnet.nl

 
At 5:53 PM, willem van olmen said...

Ridicuul om draaimolens van 150 meter hoog naast mijn huis te zetten. En dan nog zes. In elk wieksysteem past het formaat van een jumbojet. Nee, niet doen.

 

Post a Comment

<< Home