maandag, januari 24, 2005

De Gelderlander (24 jan. 2005) schrijft:

CDA en PvdA blijven lobbyen voor Riverparc

Door onze verslaggeefster

LATHUM - Het advies van het liberale statenlid Conny Bieze is voor het CDA en de PvdA in de gemeente Zevenaar niets nieuws onder de zon. "Lobbyen om het Riverparc en de Giese Pan gelegaliseerd te krijgen, is een continu proces", zegt CDA-wethouder Gerard Nijland.
"De VVD'ers in de gemeente en in de Staten doen net of zij dit hebben uitgevonden, maar ons raadslid Jan Witjes heeft al heel lang een intensief contact met een partijgenoot in de Staten." Voor de eigenaars van de 350 vakantiehuizen van Riverparc en de 29 recreatie-appartementen van de Giese Pan vindt Nijland de situatie uiterst onplezierig. Zij waren vrij optimistisch gestemd over de uiteindelijke besluitvorming, maar de huidige opstelling van VROM-minister Dekker heeft daar verandering in gebracht. De gemeenteraad wil wel meewerken de bestemmingsplannen van het recreatiepark en het appartementencomplex om te zetten van 'recreatie' in 'wonen'. De provincie niet. De toezegging van de coulante Dekker dat zij desnoods zelf de doorslag zou geven als de lagere overheden er samen niet uit zouden komen, is inmiddels achterhaald door de actualiteit: de nieuwe Nota Ruimte.Wethouder Nijland: "Wij blijven in gesprek met gedeputeerde Theo Peters van het CDA. Hij zit nog niet in de afronding van zijn besluit. Met argumenten proberen we hem te overtuigen. Hij moet Riverparc los zien van de andere recreatieparken in Gelderland. Ik vind dat hij zich moet realiseren dat ook de hogere overheden hebben bijgedragen aan het ontstaan van deze parken." Samen met een afvaardiging van Riverparc-eigenaars is de Zevenaarse PvdA-fractie al eens naar het provinciehuis getogen om de eigen partijleden in de Staten te spreken. Fractievoorzitter Peter Donker is van plan wederom naar Arnhem af te reizen. Het vorige bezoek gaf de Zevenaarse PvdA'er het idee op enig begrip bij de partijgenoten in de Staten te kunnen rekenen. "Al werd toen ook al gezegd alleen te willen legaliseren als van de huizen op Riverparc sociale huurwoningen worden gemaakt, wat ik zelf een belachelijk argument vind. Het betekent dat je de eigenaars moet uitkopen en de huizen alleen kunt verhuren met flink veel huursubsidie erop. Dat vindt het Rijk nooit goed."De Zevenaarse PvdA vindt dat het werkelijke probleem bij de ruimtelijke ordening zit. "Je moet weten waar je wilt bouwen en waar niet. En niet tegen de ene verzameling stenen met een dak erop zeggen dat je daar het hele jaar in mag wonen en bij de andere permanente bewoning verbieden. Dit probleem afwentelen op de bewoners is niet eerlijk."



Wij zullen bij de statenfractie aandringen op een realistische oplossing voor deze kwestie.
"Het stelen van de rijken en geven aan de armen" gaat hier iets te ver naar mijn mening. Het gaat om behoorlijk bestuur. Er is niet gehandhaafd en daardoor is er een verwachtingspatroon ontstaan bij de huidige bewoners. Je zult als overheid nu dan ook met een oplossing moeten komen, samen met de bewoners.


1 Comments:

At 9:20 AM, Anonymous said...

:)

Gr,
Renee

 

Post a Comment

<< Home