woensdag, november 16, 2005

Giesbeek heeft weer een ABC- drogisterij

(Uit de Gelderlander van 16 november)
Tien jaar geleden reageerden Marcel en Hilde de Jong op een drogisterij annex warenhuis in Giesbeek dat te koop stond. „ Toen waren we net te laat”, zegt Marcel de Jong. „ Simone en Floris Dorrestijn waren ons voor. Zij kochten de zaak aan de Meentsestraat van de oom van Simone. Omdat het echtpaar Dorrestijn onlangs de zaak van de hand wilde doen, kregen wij een herkansing.” Floris Dorrestijn, van huis uit kok, heeft zijn oude vak weer opgepakt en heeft ruim een jaar geleden restaurant ‘ t Olde Schop overgenomen. Een restaurant naast een drogisterij met warenhuis runnen, bleek een beetje te veel van het goede te zijn. Om die reden besloten Floris en Simone Dorrestijn de winkel te verkopen. ABC Drogisterij Ebbers is een begrip in Giesbeek. Het 73­ jarige familiebedrijf was in 2003 de beste drogist van Nederland. Als het aan de nieuwe eigenaars ligt, wordt de zaak in 2006 opnieuw de beste drogisterij van het land, dit keer onder de naam De Meent. De winkel is vorige week geopend. Het echtpaar De Jong voert hetzelfde assortiment: alle drogisterij- artikelen, speelgoed, cadeau- artikelen, huishoudelijke artikelen en kleine, huishoudelijke apparaten. Nieuw is dat de klanten de mogelijkheid geboden wordt om digitale foto’s direct af te drukken vanaf cd- rom of geheugenkaart. Naast deze nieuwe digitale service blijft de meerdaagse service van PicoPrint, die Ebbers al aanbood, bestaan. Vanaf 1 december is De Meent tevens uitdeelpost van de Doesburgse Apotheek. Hilde de Jong is gediplomeerd apothekers- assistente en drogist en werkte jaren in Arnhem en Velp. Haar echtgenoot moet de komende tijd zijn drogisterijpapieren nog halen. Hij is jarenlang werkzaam geweest in de ICT en heeft daarvoor bij warenhuizen gewerkt.

Eén van de drie initiatieven die recent in Giesbeek zijn ondernomen om een winkel te starten. Iets wat de leefbaarheid in een kleine kern stimuleerd. Wat opvalt is met name de creativiteit om dingen te combineren, waardoor het aantrekkelijk wordt om te ondernemen.
Gelukkig dat dit gebeurd, een visie zoals ooit getracht is op te zetten door het MKB, de gemeente en de middenstanders in het dorp ten spijt.
Toch blijft het belangrijk dat gekeken blijft worden waar versterking nodig is.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home