Send via SMS

donderdag, maart 23, 2006

Windenergie

Gisteravond heeft de PvdA getracht windenergie als alternatieve energiebron(duurzame) te redden voor Zevenaar. Een amendement moest er voor zorgen dat er een locatie uit zou komen die acceptabel zou zijn voor een meerderheid in de raad.
Helaas, het onderstaande amendement heeft het niet gehaald. Op twee stemmen na was invulling gegeven aan één van de klimaatprogrammapunten. Jammer dat de Zevenaarse politiek een verkeerd signaal (in PvdA-ogen) afgeeft aan de bevolking.
Bovendien zal in Duiven hoogstwaarschijnlijk wel invulling worden gegeven aan windenergie en wel op de locatie nabij Lathum.

Amendement

Ten aanzien van voorstel 06-036, Windenergie in de gemeente Zevenaar.

Toelichting
In de aanbiedingsbrief wordt gesproken over het ontbreken van een samenwerkingsbasis t.b.v. zoeklocatie 1.Wij zijn echter van mening dat in de gemeente Duiven mogelijk een andere kijk is ontstaan op mogelijke samenwerking. Dit door de verkiezingsuitslag en het te vormen college van B & W.
Het gevoel voor een voldongen feit te staan bij de zoeklocatie 3 door een éénzijdige keuze van de buurgemeente is niet bevorderlijk voor een zorgvuldige besluitvorming. Bij dit soort projecten is een integrale, regionale afweging van locaties van essentieel belang.
Voorstel
Voorgesteld wordt:
Punt 3. van het collegevoorstel, de zinsnede waarin zoeklocatie 3 in beginsel als enige geschikte locatie aan wordt gewezen te schrappen;

Ondertekening

Zevenaar 21 maart 2006,
De fractie van de PvdA,
Namens deze,
S.H.Bijl

1 Comments:

At 10:52 PM, Jan van der Veer said...

Beste Stef, wordt eens wakker. Windturbines op land zijn en worden bij lange na niet rendabel. Er zal altijd de helft bij moeten aan overheidssubsidie(!) waar een paar boeren (of een paar projectenbureaus) een vorstelijk jaarinkomen van opstrijken. Alles bij elkaar 1000 miljoen euro (volgens EZ). En daarvoor mag het landschap verpest worden. Landelijk is de steun voor windenergie op land ook tanende.
Laten we gezamenlijk de meest rendabele opties kiezen om het klimaatprogramma van Zevaar invuling te geven. Dan zijn we zinnig bezig.

 

Een reactie plaatsen

<< Home