MMS Friends

zondag, februari 05, 2006

Lagerhuis in Giesbeek





Afgelopen woensdagavond kregen de inwoners van de voormalige gemeente Angerlo de gelegenheid om zich uit te spreken over een aantal lokale onderwerpen.
Dit via een platform dat was ingericht naar het voorbeeld van het Lagerhuis. In Sportcafé Aktief was een echte arena nagebootst waar men kon debatteren. Een zestal stellingen gaven daar volop aanleiding toe. Voor de pauze gingen het over de erfenissen van de gemeente Angerlo, waaronder het zandwinfonds. Na de pauze het reilen en zeilen van de verenigingen waarbij de (nog te maken) nieuwe subsidieverordening centraal stond.
Aanleiding voor deze avond was een (negatief ingestoken) oproep in het Angerlo’s Nieuws over de politiek en haar verbondenheid met de bevolking(haar stemmers). Hierop hebben Fred v.d. Berg (uitbater van het Sportcafé Aktief en ik gereageerd). Samen met de redactie van deze lokale krant is het idee geboren van het Lagerhuis.
Veel inwoners waren op deze avond aanwezig; 90 mensen hadden de moeite genomen om naar dit initiatief te komen. Een duidelijke blijk van interesse in politieke items. Ook de politici waren gekomen, niet om te praten maar vooral om te luisteren. De wethouders Bless en Wiendels gaven wat informatie over een aantal punten, raadsleden hebben meningen van de inwoners mee kunnen nemen voor hun eigen besluitvorming in de raad.
Een geslaagde avond , die wat mij betreft op herhaling kan in het najaar en waar misschien een traditie in zit.

De beste debeters(Dhr. Schreurs en mevr. v. Haren) ontvingen een kleine attentie

0 Comments:

Post a Comment

<< Home