Send As SMS

dinsdag, juli 04, 2006

Hard werken


Nu het kabinet is gevallen en er vervroegde verkiezingen komen is er werk aan de winkel voor de landelijke partijen. Voor ons dus ook. Vandar deze brief van onze voorzitter.

Beste partijgenoten,
Het roer moet om! Nederland kan sterker én socialer. Dat is de boodschap waarmee de PvdA de zomer in gaat, nu ook het tweede kabinet-Balkenende de eindstreep niet heeft gehaald. In advertenties in een aantal landelijke dagbladen (zie hierboven) sporen wij iedereen aan nú lid te worden van de PvdA. Met meer leden staan we sterker in de komende campagne, ook financieel.
Wouter Bos heeft vorige week aangedrongen op snelle verkiezingen. Naar verwachting zal informateur Lubbers de koningin adviseren een minderheidskabinet van CDA en VVD te benoemen. Dat rechtse minderheidskabinet zal dan regeren tot aan de verkiezingen die in november zullen plaatsvinden. Een exacte datum is nog niet bekend.
De vervroegde verkiezingen hebben ook gevolgen voor de interne voorbereidingen van de PvdA.
Het partijbestuur heeft vrijdagmiddag in een extra vergadering besloten de procedure voor het kiezen van een lijsttrekker bij de komende Tweede Kamerverkiezingen te handhaven en een ledenraadpleging te organiseren. Dit betekent dat als zich twee of meer kandidaten aandienen, de leden door middel van een ledenraadpleging de lijsttrekker voor de Tweede Kamer kunnen kiezen. De sluitingsdatum voor de indiening van kandidaturen is vanwege de omstandigheden vervroegd van 22 september naar a.s. zondag 9 juli 2006. De kandidaten dienen hun kandidatuur te vergezellen van getekende ondersteuningsverklaringen van 50 partijleden. U kunt uw sollicitatiebrief sturen naar M. van Hulten, postbus 1310, 1000 BH Amsterdam. Voor vragen kunt u terecht bij M. Gunderman, telefoon 020-5512235.
De procedures voor 'gewone' Eerste- en Tweede-Kamerleden en voor de kandidaatstelling voor het lijsttrekkerschap van de Eerste Kamer blijven ongewijzigd.
Wanneer een eventuele ledenraadpleging wordt gehouden, hangt af van de uiteindelijke verkiezingsdatum. Hierover, en over de datum van het partijcongres, berichten wij u zo spoedig mogelijk.
De komende maanden moeten we als partij alle zeilen bijzetten om te zorgen dat Nederland een ander, beter kabinet krijgt, onder leiding van de PvdA. We hopen daarbij op uw steun! Bent u nog niet actief als vrijwilliger maar wilt u helpen? Meld u dan aan via www.pvda.nl/doemee.
Met vriendelijke groet,







Michiel van Hulten
voorzitter@pvda.nl