Send via SMS

donderdag, april 27, 2006

Géén woningen Korte Stuk

Motie

Onderwerp:
Speelveld (trapveld) in de Wijk Stegeslag aan de straat: ’t Stegeslag/Korte Stuk.

Toelichting:
Eind maart 2006 heeft Baston Wonen een verzoek ingediend voor het kappen en verplaatsen van bomen in de wijk Stegeslag. Dit met als doel om eind 2006 op het trapveld in de wijk 8 grondgebonden woningen te kunnen bouwen.
De bouwaanvraag en eventueel de wijziging bestemmingsplan moet daarvoor nog in werking treden.

Het plan van de woningbouw op het trapveld is een alternatief voor het appartementencomplex die destijds bij de renovatie van de wijk Stegeslag werd voorgesteld. Dit complex is op basis van gesprekken en protesten van de buurt uit het programma gehaald. Er is toen afgesproken dat als er een nieuw plan komt er eerst overleg plaatsvindt.

Zoals nu blijkt en ook uit de commissievergadering is er nog geen overleg geweest. De aanvraag voor het kappen en verplaatsen is al ingediend. De bouwtekeningen zijn volledig afgerond. Ook de welstandcommissie is al akkoord met het voorstelde bouwplan. De buurt heeft tot op heden nog niets vernomen van Baston en Gemeente.

Via deze motie roepen wij daarom het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zevenaar op het hierna volgende uit te voeren.

Uitspraak:
De Raad van de gemeente Zevenaar, in vergadering bijeen op 26 april 2006, spreekt het volgende uit:

- De raad draagt het college op om geen kapvergunning te verlenen en niet mee te werken aan het verplaatsen van de huidige bomen.
- De raad is van mening gezien de wijziging in de omgeving (woningbouwplannen o.a. op Reisenakker) dat het niet noodzakelijk is om op korte termijn het trapveld in de wijk deels te bebouwen.
- De raad spreekt uit dat zolang er op de grote bouwlocaties Reisenakker (470) en Grootholthuizen (1500) wordt gebouwd deze inbreidingslocatie niet gebruikt wordt.
- De raad spreekt uitdrukkelijk uit dat na de grootschalige uitbreiding afgewogen kan worden of een inbreiding hier noodzaak is. Voordat er dan plannen worden gemaakt vindt er eerst overleg plaats met de raad en de buurt (direct aanwonende).

Ondertekening
De fractie van de PvdA


Deze motie is door ons ingediend nadat de wethouder een uitspraak van de raad uit 2000 als uitgangspunt (moest) hanteerde bij haar gesprekken met Baston.
De raad heeft nu vrijwel unaniem(Pak Aan was tegen) aangegeven er anders over te denken dan toen.