Weblog Stef Bijl
Kabinetsbreuk PvdA

Waarom heeft de PvdA besloten uit het kabinet te stappen?

De PvdA blijft achter het kabinetsbesluit uit 2007 staan waarin besloten is dat de Nederlandse bijdrage aan de militaire missie in Uruzgan in december 2010 hoe dan ook ten einde komt. Het CDA en de CU weigerden deze conclusie te trekken en eisten dat wij alle opties, dus ook een langer militair verblijf in Uruzgan, open zouden houden. De PvdA heeft nog verschillende voorstellen op tafel gelegd om betrokken te blijven bij de opbouw van Afghanistan - door de inzet van onze F16ís voort te zetten en door middel van opleidingen en ontwikkelingssamenwerking de Afghanen in staat te stellen zelf hun lot in eigen handen te nemen. Echter, het CDA en de ChristenUnie bleven bij hun eis om ook Uruzgan als optie open te houden. Daarmee is duidelijk geworden dat er een onoverbrugbaar verschil van inzicht is over het voorzetten van onze militaire bijdrage aan Afghanistan. 

Stef | 20-02-2010 14:25 | Link
Deze variant is namelijk door een bewoner op ťťn van de inspraak avonden als een mogelijk alternatief aangedragen.
mighty student | 05-02-2013 04:45

   

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.1 Japan License.

 Deze weblog is powered by Argeweb

 

Reacties
» Replica Horloges: Alle vreugde va...
» m3i zero: Zevenaar dan d...
» mighty student: Deze variant is...
» Jan Horsman: Oplossing gelui...
» Cor Lentjes: Diegenen die be...