woensdag, juli 13, 2005

Overeenkomst verplaatsing autodemontagebedrijf Steenbergen

Autodemontagebedrijf Steenbergen vof aan de Oud Zevenaarsedijk te Zevenaar zal uiterlijk per einde 2007 zijn verplaatst. Dat is vastgelegd in een overeenkomst die woensdag 13 juli door provincie, gemeente en Steenbergen is ondertekend.

Provincie en gemeente bereikten al in december 2004 met Steenbergen een akkoord op hoofdlijnen over de verplaatsing van het bedrijf naar het Transportcentrum te Zevenaar. De beide overheden bieden Steenbergen gezamenlijk €900.000,- als tegemoetkoming in de kosten. Een deel van dat bedrag wordt verstrekt in contanten, een ander deel in natura. Dit laatste betreft het voordeel om een extra woning te mogen bouwen aan de Babberichseweg 40 als compensatie voor de beëindiging van de daar geldende detailhandelsbestemming. Gemeenteraad en Provinciale Staten hebben dit akkoord al bekrachtigd in respectievelijk december 2004 en februari 2005.

Het akkoord op hoofdlijnen is nu uitgewerkt in een overeenkomst die door de partijen akkoord is bevonden. De ondertekening door de broers G. en C. Steenbergen, wethouder mevrouw Van Norel en gedeputeerde de heer Aalderink heeft vrijdag 15 juli plaatsgevonden tijdens de zomertour van gedeputeerde Aalderink.

De overeenkomst regelt dat Steenbergen haar activiteiten op de Oud Zevenaarsedijk en Babberichseweg 40 staakt en de bedrijfsopstallen en opgeslagen goederen verwijdert. Daartoe wordt een procedure tot herziening van het bestemmingsplan gestart en wordt de milieuvergunning ingetrokken. De nieuwe locatie voor Steenbergen is het Transportcentrum te Zevenaar. Om Steenbergen daar te vestigen zal in het najaar worden gestart met de vereiste planlogische en milieuhygiënische procedures. Daaraan voorafgaand zal een voorlichtings- en informatiebijeenkomst gehouden worden om de plannen uiteen te zetten. Omwonenden en op het Transportcentrum gevestigde bedrijven hebben via deze procedures de gelegenheid om op de plannen te reageren en eventuele bezwaren kenbaar te maken. Afgesproken is dat de verplaatsing uiterlijk 1 januari 2008 afgerond zal zijn.

Provincie en gemeente zijn ingenomen met het feit dat er nu daadwerkelijk een aanvang gemaakt kan worden met de verplaatsing. Een autodemontagebedrijf zoals Steenbergen past niet in het buitengebied van Zevenaar, maar hoort op een bedrijventerrein. Door de ontmanteling van het bedrijf wordt de kwaliteit van de leefomgeving aan de Oud Zevenaarsedijk aanzienlijk verbeterd. De werkzaamheden van Steenbergen op de nieuwe locatie Transportcentrum zullen plaatsvinden in een dichte hal en moeten voldoen aan de actuele milieuvoorschriften. Daarmee is zowel in ruimtelijk als milieuhygiënisch opzicht een verantwoorde werkwijze gewaarborgd.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home