woensdag, juli 06, 2005

3 visies op Oost-Zevenaar

De raads- en commissieleden hebben gisteren drie presentaties gezien van bureau's die hun licht hebben laten schijnen over de ontwikkeling van Zevenaar-Oost. Prachtige ideeën met in ieder geval één ding gemeen: De bestaande bebouwing wordt meegenomen in de planvorming. Ook de landsschapselementen worden als karakteristieken voor het gebied bij allemaal meegenomen. Bij één zelfs worden die als uitgangspunt genomen voor de kern van het ontwerp.
Drie geheel verschillende verhalen waar we als raad ingrediënten uit kunnen halen om mee te geven bij de definitieve oipdracht verlening. Zover zijn we echter nog lang niet. Eerst zullen bewoners en belangstellende ook deze presentatie te zien krijgen. Dit zal op 1 september zijn. De meningen en ideeën die naar aanleiding daarvan ontstaan kunnen dan ook meegenomen worden.
Een frisse nieuwe aanpak, waar er geen kant en klaar(voor gekookt) stedebouwkundig plan ligt waarop geschoten kan worden. We kunnen vanaf het begin onze inbreng leveren. De PvdA zal dat doen nadat de leden ook hebben kunnen mee denken over de eisen die wij stellen aan de plannen. Op dondedag 7 juli zal deze discussie worden gevoerd en verder uitgewerkt in de denktank van de partij. Heeft u belangstelling voor deze denktank meld je dan aan, via mij of via het bestuur van de PvdA-Zevenaar.

4 Comments:

At 7:07 PM, Anonymous said...

Stef, mag ik je er op wijzen dat deze plannen nog vertrouwelijk zijn.

Vertrouwlijkestukken ter discussie stellen in een denktank zou je wel eens "duur" kunnen komen te staan.

Naast dat het natuurlijk uisterst disrespectvol is richten de bewoners in Oud-Zevenaar.

Leden van de PvdA weten veel eerder van de plannen dan de bewoners, vind je dat niet erg onethisch en bezwaarlijk?

 
At 7:08 PM, Anonymous said...

oeps, de vorige post was van mij, zou je dat er nog even onder willen zetten?

Groeten,
Renee

 
At 7:39 PM, Stef Bijl said...

Renee, deze informatie is niet vertrouwelijk. Aan het eind van de avond heeft de burgemeester dit nogmaals bevestigd. we konden er mee de boer op.

 
At 7:38 PM, Anonymous said...

Stef,
Later hoorde ik van andere raadsleden ook dat de burgermeester dit heeft gezegd na afloop.

Het rare is dat ik een paar dagen na de bijeenkomst met de afdeling voorlichting van de gemeente heb gebeld hoe het nu zat. Zij verklaarde dat het nog steeds niet open is en voorzichtigheid geboden is.
Het bespreken binnen de fractie kon ze natuurlijk niet voorkomen, maar dat het zeer zeker niet de bedoeling was dat de politiek er mee de boer op zou gaan. Vandaar ook mijn voorgaande reactie..

Gr,
Renee.

 

Post a Comment

<< Home