zondag, augustus 28, 2005

Toch 4wheeldrive op Rhederlaag?

Het College van B & W heeft op 9 augustus medewerking toegezegd aan een eenmalige vrijstelling van de bestemmingsplanvoorschriften t.b.v. een evenementenvergunning voor 4WD Nederland. Dit bedrijf wil op een viertal weekenden in het najaar van 2005 op de noordoever van Rhederlaag 4weeldrive activiteiten laten organiseren. Iets wat bij de vaststelling van het bestemmingsplan Ruimte voor de rivier in juli 2005 door de gemeenteraad nog als niet wenselijk werd aangegeven en heeft geleid tot aanpassing van het concept.
Het argument van het College is dat het bestemmingsplan nog niet onherroepelijk is omdat het bij de provincie ligt. Ook het feit dat in het verleden wel toestemming is gegeven heeft mee gespeeld.
Een onverklaarbaar besluit wat mij betreft. Wijziging van beleid komt vaker voor waarmee het laatste argument geheel vervalt. Gelet op de raads brede visie op de 4weeldrive activiteiten die op 10 mei tijdens een hoorzitting al duidelijk werd en nog eens bevestigd is in een commissievergadering daarna, is het onbegrijpelijk dat het College niet uitvoert wat de raad aan kaders aangeeft.
Ik heb dan ook schriftelijke vragen hierover gesteld aan het College.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home