donderdag, november 17, 2005

Dan doen we het zelf wel

(Uit Angerlo's Nieuws nr. 21)
Iedereen heeft de mond vol over de kloof tussen burger en politiek. En politici moedigen elkaar aan om daar wat aan te doen. Zelf wachten ze nog even af, zo lijkt het tenminste. Want vier weken na de open brief, waarmee het Angerlo’s Nieuws de dames en heren op het pluche in beweging wilde krijgen, is het vooral pijnlijk stil gebleven. Een reactie zonder vervolg, dat was het.
De ‘gewone burger’ is heel wat enthousiaster. Bijvoorbeeld Fred van de Berg van Sportcafe Actief. Hij weet al precies hoe hij zijn etablissement moet omtoveren in ‘Het Lagerhuis’. Noemt ook moeiteloos een aantal actuele zaken die mensen bezig houden. En daarbij de mensen die heel goed in staat zijn hun mening te verwoorden en te verdedigen. Er is heel veel om over te praten. Bijvoorbeeld over bezuinigen en beloftes, over het behoud van de eigen voorzieningen en de toenemende druk op de subsidies. In een open gesprek kan er begrip ontstaan voor elkaars argumenten en zo kunnen wij samen de beruchte kloof proberen te dichten.
Maar ondertussen ziet het er dus naar uit dat de burger die wens van de politici moet gaan invullen. Dat wij de discussie zelf op gang moeten brengen. Een eerste aanzet is al gegeven.
Wij gaan verder; bijvoorbeeld stellingen formuleren, mensen benaderen en een locatie regelen. Wanneer het mee zit, is de eerste zitting al vroeg in het komende jaar. En onze insteek is dat er meer zullen volgen. Misschien ontstaat er een mooie traditie en een open contact met onze volksvertegenwoordigers. Daar willen wij ons graag voor inzetten. Want het is dat, of wachten tot de komende gemeenteraadsverkiezingen!


Zoals reeds twee weken geleden op deze weblog was te lezen heb ik gereageerd op de eerste oproep. Van doodse stilte is dus géén spraken. Dat er geen concrete acties zichtbaar zijn na twee weken lijkt mij ook logisch. In die zin vind ik ook in dit artikel een ondertoon zitten die mij niet bevalt. Je brengt de politiek in een kwaaddaglicht daar waar je juist het omgekeerde beweert in het stuk.
Inmiddels heb ik met Fred van de Berg gesproken en zullen het één en ander verder uitwerken. Je hoort nog van mij!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home