Weblog Stef Bijl
Vrijliggensd fietspad Herwen-Babberich

Uit de Gelderlader van 14 oktober

HERWEN/BABBERICH - Een meerderheid van Provinciale Staten wil toch snel een vrijliggend fietspad aanleggen langs de N811, de weg tussen Herwen en Babberich.

Vorige week nog stelden de politici weliswaar dat de weg wel veiliger moet, maar dat een vrijliggend fietspad er niet zomaar inzit.

De koerswijziging heeft te maken met 'nieuwe informatie', zegt CDA-er Jan Hutten. "Namelijk dat er genoeg geld is voor de aanleg." Op initiatief van de PvdA en het CDA komt er nu een motie (die in ieder geval gesteund wordt door SP, VVD en ChristenUnie) om de aanleg van een vrijliggend fietspad te gaan uitvoeren. Samen hebben deze partijen de meerderheid en dus is het zeker dat het vrijliggende fietspad er komt, alleen is nog niet te zeggen wanneer. Hutten: "Dat heeft te maken met de prioritering die Gedeputeerde Staten aan onveilige fietspaden geven, die er meer zijn in de provincie, welke ze dus het eerst willen aanleggen. Daarnaast kost het maken van het bestemmingsplan tijd. Misschien is aanleg in 2010 mogelijk."

Vanuit de Statenfractie van de PvdA kreeg ik te horen dat men erg blij was met de acties die vanuit Zevenaar en Rijnwaarden waren ondernomen. Hierdoor is er een oplossing voor meerdere knelpunten in Gelderland gekomen, meer dan alleen dit fietspad dus. Ach een landelijke partij is zo gek nog niet !

Stef | 14-10-2008 18:12 | Link

   

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.1 Japan License.

 



Deze weblog is powered by Argeweb

 

Reacties
» Replica Horloges: Alle vreugde va...
» m3i zero: Zevenaar dan d...
» mighty student: Deze variant is...
» Jan Horsman: Oplossing gelui...
» Cor Lentjes: Diegenen die be...