Weblog Stef Bijl
E+M=C2

E(motie) + M(acht) = Contra productief

In het begrotingsjaar 2007 en 2008 liepen de uitgaven voor inhuur derden sterk uit de hand in de gemeente Zevenaar. Daar was vriend en vijand het over eens. Daar moest dus een sterk sturend middel op worden gezet. Nog voordat daar door het collega passende maatregelen konden worden voorgesteld heeft de gemeenteraad zich laten leiden door emoties. Bij de begrotingsbehandeling is een motie aangenomen waarin de raad het ambtelijk apparaat opdraagt om voor elke inhuur van derden een handtekening van de portefeuille te vragen. Dit was dé oplossing voor het overschrijden van het budget.

Wij waren daar niet voor. Door deze maatregel neem je het verantwoordelijkheidsgevoel  weg bij de organisatie. Daar waar je het juist wilt hebben om in de toekomst problemen op dit vlak te vermijden. Ook in de gewenste organisatieverandering, waar veel over gesproken is de laatste maanden is dit een speerpunt. Ik snap dan ook niet dat de raad bij een heroverweging, die afgelopen raadsvergadering kon plaatsvinden wederom heeft gekozen voor dit middel. Volgens mij speelt er meer. De raad moest zijn tanden laten zien, hoe dan ook. Gevolg is dat de portefeuillehouder alle macht heeft gekregen en de ambtelijke top is weggezet als een stel onverantwoordelijke geld verslinders.

Ik kreeg een raar gevoel in mijn maag en ben na afloop maar een biertje gaan drinken om alsnog een leuke avond te beleven.

Stef | 19-02-2009 23:03 | Link

   

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.1 Japan License.

 



Deze weblog is powered by Argeweb

 

Reacties
» Replica Horloges: Alle vreugde va...
» m3i zero: Zevenaar dan d...
» mighty student: Deze variant is...
» Jan Horsman: Oplossing gelui...
» Cor Lentjes: Diegenen die be...