Weblog Stef Bijl
Kerstgedachte

Ik kreeg een mooie bijdrage van mijn fractiegenoot Ronald Stougie die ik jullie niet wil onthouden;

Open brief aan Paul Freriks over de kerstgedachte

Beste Paul,

Met interesse lees ik dat je “woon” ruimte zoekt voor het kerkgenootschap waar je, als ik goed ben ingelicht, zelf ook deel van uitmaakt. Een nobel streven uiteraard en lastig ook  want dergelijke betaalbare ruimten zijn niet eenvoudig te vinden. De baptistengemeente Liemers zal trots zijn dat jij je inzet als raadslid bij het vinden van ruimte. Natuurlijk weet je wel dat je als raadslid een beetje moet oppassen om de schijn van eigen belangenbehartiging te voorkomen. Maar geloof me daar maak ik nu niet zo´n punt van. De optie om op Reisenakker iets te bouwen als Baptistengemeente vind ik zelfs een hele goede gedachte. Er zal daar wellicht geschikte bouwgrond zijn. Ik krijg zelfs al visioenen van een Religie Huus op Reisenakker. In navolging van alle Kultuur Huzen  kunnen daar verschillende religieuze groeperingen in volmaakte harmonie een gezamenlijke ruimte bouwen en onderhouden.  Met links een toren met uurwerk en rechts een minaretje . Het zal de kerstgedachte wel zijn die in deze week voor kerst met al die sneeuw natuurlijk makkelijk opborrelt. En hoewel ik er het fijne nog niet van afweet deel ik zelfs een beetje het gevoel dat ook de tijdelijke huuroplossing die jij schetst op Mercurion helemaal niet verkeerd is. Dus dat jij je wat kwaad maakt wanneer vanuit ambtelijke hoek er misschien wat te formalistisch wordt opgetreden kan ik ook goed begrijpen.

Niets dan lof dus voor je inzet voor de kerkruimte voor de Baptisten. Binnen alle mogelijkheden wil ik je daar zelfs in ondersteunen. Van mij mag een gemeente ook wel een beetje meer meewerken aan het ondersteunen van ruimten voor sport-, gezelligheids- en kom oké ook religieuze gezelschappen. Zelf ben ik niet zo kerkelijk aangelegd overigens.  Maar heb ik je wel eens verteld dat ik, zo´n dertig jaar gelden zelfs een jaar lang met veel plezier in een gregoriaans zingend katholiek kerkkoor de mis heb ondersteund?

Waar ik echter grote moeite mee heb is het feit dat jij je pijlen niet enkel en rechtstreeks richt op de gemeente als vergunningsverstrekkende instantie. Nee, omdat de gemeente niet zo in de meewerkstand staat voor het door jou gewenste doel wil je als raadslid niet instemmen met de bouw van een moskee. Dat vind ik niet zo’n fijne kerstgedachte van je hoor Paul.. En de woorden die je gebruikt zoals  “ christenen versus moslims”,  daar zakt bij mij spreekwoordelijk de broek van de kont. Je bent toch niet stiekem de PVV stemmers aan het paaien om op Sociaal Zevenaar te gaan stemmen? Paul dat kan toch niet waar zijn, daar kan je niet trots op zijn. En ik denk een heleboel baptisten, katholieken, protestanten ook niet, de meeste Zevenaarders niet denk ik.

Dat moest ik even kwijt Paul. Oh natuurlijk fijne kerstdagen en een heel fijn 2010 gewenst voor jou en voor iedereen in Zevenaar

Ronald Stougie

Raadslid en lijsttrekker PvdA Zevenaar

Stef | 20-12-2009 15:17 | Link
Open brief aan Ronald Stougie met de kerstgedachte.


Beste Ronald.

Hartelijk dank voor je brief. Gezellig.
Wel werd me al snel duidelijk dat je de kerkklok had horen luiden maar zoekende bent naar de klepel.
Waarom raakt iedereen toch zo in de stress als Sociaal Zevenaar heel netjes en met haar eigen woorden discussieert over een Moskee en Islamieten. Oh is het al zover in ons land dat we daar niet in het openbaar over mogen praten. En als je dat wel doet direct in een hoek geplaatst wordt. Sociaal Zevenaar neemt hen serieus en discussieert met hen.
Voor je goede begrip: We richten ons tot het college. Wij vinden dat iedereen in Zevenaar gelijkelijk behandeld dient te worden. Of dat nu Islamieten zijn of Christenen, Hindoeďsten, Boedhisten of Stougianen . Gelijke monniken, gelijke kappen. Dus niet alle steun voor een Moskee en een groep Christenen negeren. Zelfs wethouder Anja van Norel (LB) wilde er met ons niet over praten. Wie ons kent en Linda De Neve en mij de afgelopen 5 jaar gevolgd heeft, weten dat wij het ten goede bedoelen. Willens en wetens wil je ons in een kwaad daglicht plaatsen.

En wat belangen betreft. Je hebt al eerder afgegeven op de dorpse mentaliteit van de Zevenaarse raadsleden. Je bedoelt waarschijnlijk: Kijk naar ons, naar die echte stadse PvdA die die mooie parkeerkelder van 13 miljoen euro aan het bouwen is en de uitbreiding van het gemeentehuis voor maar liefst 17 miljoen euro wil uitgeven op kosten van de belastingbetaler.

Je komt echt wel aan je trekken Ronald. Je kunt dadelijk je auto parkeren in de parkeerkelder en zo doorlopen en het lekker verwarmde gemeentehuis in. Trouwens als ik jou was zou ik je broek niet laten zakken en vooral niet met dit weer. Sta je weer in de krant. Koop liever een paar bretels.

Dit moest ook even van mijn hart Ronald. Ik wens jou en alle Zevenaarders een goed kerstfeest en een gezegend 2010 toe.

Paul Freriks,
Fractievoorzitter Sociaal Zevenaar.
Paul Freriks | 23-12-2009 11:55
Stelletje kleine kinderen!

En wat betreft die visioenen van een Religie Huus op Reisenakker, waar religieuze groeperingen in volmaakte harmonie een gezamenlijke ruimte bouwen en onderhouden: Dream on!
Als je je wat nader zou verdiepen in bepaalde geloven dan weet je dat verdraagzaamheid op houdt waar de macht begint.
Karel | 28-12-2009 08:52

   

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.1 Japan License.

 



Deze weblog is powered by Argeweb

 

Reacties
» Replica Horloges: Alle vreugde va...
» m3i zero: Zevenaar dan d...
» mighty student: Deze variant is...
» Jan Horsman: Oplossing gelui...
» Cor Lentjes: Diegenen die be...