Weblog Stef Bijl
Duidelijkheid voor obs `t Kofschip

De PvdA wenst een spoedige aanpassing van de huisvestingssituatie van het Kofschip en een verbetering van de verkeerssituatie aan de Platanenlaan in Zevenaar. Tijdens het lijsttrekkersdebat voor de verkiezingen is unaniem door de partijen aangegeven dat wat hen betreft het Kofschip niet naar Reisenakker gaat verhuizen. Wij spreken college en raad nu aan deze belofte waar te maken. De verplaatsing van het Kofschip moet uit het bestemmingsplan voor Reisenakker worden verwijderd.  Tevens zal voortvarend de situatie voor de scholen aan de Platanenlaan wat betreft huisvesting, verkeerssituatie en aanpassing aan het bredeschoolconcept aangepakt moeten worden. In het kader van deze noodzakelijke activiteiten zijn vragen aan het college gesteld over de stand van zaken met betrekking tot bestemmingsplan en de gewenste aanpassingen.

Op 26 februari j.l. heeft de portefeuillehouder een vraag ontvangen van de bestuursmanager van de stichting POOL, de heer J. Blasweiler.

In de vraag van de heer Blasweiler wordt, refererend aan het lijsttrekkersdebat, gesteld dat onder de nieuwe omstandigheden de enige reële oplossing voor de scholen aan de Platanenlaan is dat er naar een passende oplossing op de huidige plek wordt gezocht. Verder stelt de heer Blasweiler dat de bestaande onzekerheid wat POOL betreft zo snel mogelijk worden beëindigd door nu ook formeel het bestemmingsplan aan te passen en de school eruit te halen. Aan de wethouder wordt door POOL medewerking gevraagd e.e.a. te formaliseren.

Hierover heeft de PvdA de volgende vragen aan de portefeuillehouder:

- Wat heeft de wethouder de stichting POOL geantwoord op de gestelde vraag door POOL?

- Wordt een wijziging van het bestemmingsplan met betrekking tot het schrappen van de school op Reisenakker voorbereid en zo ja wat is daar de stand van zaken?

- Acht de portefeullehouder een uitspraak van de raad noodzakelijk alvorens tot een voorbereiding van een wijziging van het bestemmingsplan wordt overgegaan?

- Welke acties worden voorbereid om in de situatie met de twee scholen aan de Platanenlaan tot een verbetering te komen voor de zeer grote groep leerlingen aldaar op gebied van huisvesting, verkeerssituatie en wellicht aanpassing naar het brede schoolconcept?

 

Stef | 05-04-2010 12:09 | Link

   

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.1 Japan License.

 



Deze weblog is powered by Argeweb

 

Reacties
» Replica Horloges: Alle vreugde va...
» m3i zero: Zevenaar dan d...
» mighty student: Deze variant is...
» Jan Horsman: Oplossing gelui...
» Cor Lentjes: Diegenen die be...