MMS Friends

woensdag, december 28, 2005

De ene klap na de andere voor Freriks

(Uit de Gelderlander van 24 december 2005)
Paul Freriks stapte uit de SP na beschuldigingen van seksuele intimidatie en kwam terug met Sociaal Zevenaar en Sociaal Gelderland. In de touwen, compleet knock - out was hij. Politicus Paul Freriks blikt terug.
Het kersverse raadslid Maaike Mewe zegt tegen het bestuur van de SP dat ze is lastiggevallen door Freriks. Ze doet aangifte bij de politie, net als de fractiesecretaresse van de SP in de provincie. De politie stelt een onderzoek in dat na een paar maanden wordt stopgezet. „Zonder onderzoek werd ik aan de schandpaal genageld. Voordat de zaak in de krant kwam, ben ik met mijn vrouw en drie kinderen om de tafel gaan zitten. Ik heb gezegd dat ik niets met deze zaak te maken had en dat de SP deze kwestie aangreep om van me af te komen. Ik had namelijk een conflict met het partijbestuur over het afdragen van mijn inkomsten. De steun van mijn vrouw en kinderen was onvoorwaardelijk. Dat heeft me op de been gehouden, net als hartverwarmende reacties van bekenden en collega-politici. Ria Bloemberg van het CDA en Harry Staring van Lokaal Belang zijn goud geweest. Harry van Bommel van de SP heeft me ook een paar keer gebeld.“De radio en tv blijven uit. Rustige muziek klinkt in de huiskamer en Freriks leest zware kost. „Het boek Leven waar je naar verlangt van John Ortberg heeft me geleerd los te komen van je ego. Afgezien van alles wat op het spel staat, zoals in mijn geval mijn politieke carrière, heb je vooral last van hoe anderen over je denken. Ik was toen al ver gekomen binnen de SP. Bijna was ik toegetreden tot de dertig discipelen van Jan Marijnissen, ofwel de club die wordt klaargestoomd voor de Tweede Kamer.“ Zijn moeder kreeg dit jaar een herseninfarct en overleed kort daarna. „Daar heb ik zoveel verdriet van gehad. 2005 een rotjaar? Er zijn ook mooie dingen gebeurd, maar het was wel het jaar van de klappen.“

Ik wil niets afdoen aan het roerige jaar dat Paul achter de rug heeft.
Wel kreeg ik wat nare gevoelens in de buikstreek toen ik dit stuk las. (Het was wel na de kerstmaaltijd) Vooral zoals de twee fractievoorzitters worden afgeschilderd. Tijdens de raadsvergadering van december was er toch een hele andere toon te bespeuren.

2 Comments:

At 7:20 AM, Anonymous said...

Dag Stef.

Ik doelde op de periode mei juni. En de menselijke factor en niet de politieke. Dit was de journalistieke terugblik van de journalist waarbij de Gelderlander een 350 woorden mocht gebruiken . Mijn eigen terugblik komt later en ik heb wat meer woorden nodig.

Groeten

Paul.

 
At 7:33 AM, Anonymous said...

Oh ja, sorry van je afterdinner-gevoel. Gelukkig is kerst geen vreetfeest....

Paul.

 

Post a Comment

<< Home