dinsdag, december 06, 2005

Rijnwaarden en Zevenaar willen meer samenwerken

Ik kreeg het volgende persbericht toe gemaild:

Hoewel er al her en der –mede in Liemers en in regionaal verband- wordt samengewerkt hebben de colleges van burgemeester en wethouders van Rijnwaarden en Zevenaar de afgelopen maanden verschillende gesprekken met elkaar gevoerd om de kansen en mogelijkheden van een verdere samenwerking tussen deze twee gemeenten te bezien.

De colleges vinden het noodzakelijk dat intergemeentelijke samenwerking versterkt wordt omdat beide gemeenten zich, overigens net als alle andere gemeenten in Nederland, geconfronteerd zien met:
- een forse uitbreiding van het gemeentelijk takenpakket, en
- met steeds hogere kwaliteitseisen die gesteld worden aan de uitvoering van dat takenpakket.

Beide colleges willen door meer te gaan samenwerken vooral:
- de kwetsbaarheid in de dienstverlening aan de burgers verminderen,
- efficiënter gaan werken, èn
- de deskundigheid in de ambtelijke organisaties versterken.

“De onderlinge samenwerking moet dan ook gericht zijn op het versterken van elkaar; beide partijen moeten er beter van worden, juist met het oog op de kwaliteit van de dienstverlening aan al onze burgers”, aldus de beide colleges.

De gesprekken verliepen steeds in een dusdanig goede en enthousiaste sfeer dat beide colleges hebben besloten zich bij het verder vormgeven van intergemeentelijke samenwerking op elkaar te richten en in 2006 nader te onderzoeken waar nog meer kansen liggen voor samenwerking tussen beide gemeenten.

Beide colleges onderschrijven daarbij dat binnen de Liemers op verschillende terreinen reeds op een uitstekende wijze wordt samengewerkt, maar richten zich nu op een intensievere samenwerking tussen Rijnwaarden en Zevenaar.

In een bestuurlijk overleg in januari 2006, willen beide colleges concrete afspraken maken over de terreinen waarop men denkt te kunnen gaan samenwerken. De mogelijkheden voor samenwerking zullen in eerste aanleg vooral gezocht worden op het uitvoerend niveau van de gemeentelijke taken en werkzaamheden.

Zevenaar, Lobith, 6 december 2005


Een prima idee. Voorwaarde is wel dat het apparaat van Zevenaar deze samenwerking aan kan. Het moet meerwaarde opleveren voor beide partijen!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home