zondag, december 18, 2005

Wiet motie VVD & SZ

Motie

Onderwerp

Het (legaal) telen van wiet door Presikhaaf Bedrijven

Toelichting

Dat de financiële problemen bij Presikhaaf Bedrijven groot zijn behoeft geen betoog.

Een positieve bijdrage aan Presikhaaf Bedrijven zou kunnen zijn, het telen van wiet door medewerkers van genoemd bedrijf. Wij zijn van mening dat het bedrijfseconomisch gunstig is voor Presikhaaf Bedrijven en dat er op deze manier tevens een eind komt aan de hypocrisie van dit moment daar waar het gaat over het telen van wiet.

Het telen van wiet is niet alleen op de markt aanwezig als genotsmiddel, maar dient ook medische doeleinden en dat is niet minder belangrijk.

Het telen van wiet uit de legaliteit halen is niet alleen eerlijker, maar zal ook de productie veiliger maken en een waarborg moeten zijn voor een goede kwaliteit van het product.

Uitspraak

De Raad van de gemeente Zevenaar, in vergadering bijeen op 21 december 2005, spreekt het volgende uit:


- De raad is van mening dat indien dit voorstel wordt aanvaard daarbij betrokken dient te worden dat het vanzelfsprekend niet ten koste mag gaan van het personeel.

- De Raad draagt het college op, om zo spoedig mogelijk dit principe standpunt van deze raad te verwoorden in het algemeen bestuur van Presikhaaf Bedrijven te Arnhem, zodat er serieus gekeken zal worden naar de mogelijkheid van dit voorstel.

En gaat over tot de orde van de dag.

Ondertekening Mede ondertekend

De fractie van de VVD De fractie van Sociaal Zevenaar
Namens deze, Namens deze,
L.J. Jansen P.J.M. Freriks


Met de intentie van deze motie kan ik wel leven.
Wel staat bij mij voor op dat de handel van wiet aan de achterdeur bij de coffeeshops zo van illegaal naar legaal kan gaan. Een standpunt dat de PvdA landelijk al reeds jaren aanhangt. Door het niet reguleren van de achterdeur (productie en distributie) de drugscriminaliteit en -overlast niet goed kan worden aangepakt. Misschien kunnen we de proef zoals die in Maastricht wordt voorgesteld (PvdA Tweede-kamerlid Albayrak) wel in de regio Arnhem uitvoeren.
Ideeën om Presikhaaf iets anders te laten telen i.v.m. betere bedrijfsresultaten heb ik ook nog wel; Wat dacht u van koolzaad om in de energie van Zevenaar-Oost te voorzien!

1 Comments:

At 11:31 PM, Anonymous said...

Stef,

Misschien is een gemeentelijk bedrijf juist wel de plek om onder de juiste controle dergelijke producten te telen.

Eneh...
Leuk idee van die koolzaadolie-teelt, maar weet je zeker dat je dat al niet ergens anders had lezen ;)

Gr,
Renee.

http://reneeteunissen.nl/archives/2005/12/09/888/

 

Post a Comment

<< Home