dinsdag, januari 03, 2006

Nieuwjaarsreceptie Zevenaar

Afgelopen dinsdagavond was er een nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zevenaar. Geheel in een nieuwe stijl. Géén lange rijen voor het College van B & W. Maar gezellig in de zaal van Vida Studio’s.
In de rede van de burgemeester maakte hij zich sterk voor een vernieuwd gemeentehuis. Een soort multifunctioneel gebouw waarin naast de raadsvergaderingen ook andere grote (door de gemeente) georganiseerde evenementen kunnen plaats vinden. „De raadzaal is ook niet ingericht op het duale systeem“, vindt de Ruiter. „Is er veel publiek, dan kunnen de mensen nauwelijks terecht op de tribune. Het liefst zie ik dat de raadzaal in een simpele handomdraai geschikt is te maken voor inspraakavonden of de uitreiking van een culturele prijs aangekleed met enkele optredens.
Ook het meedenken/doen bij de lokale politiek en niet aan de zijlijn blijven roepen was een oproep aan de Zevenaarse inwoners van Jan de Ruiter.
Dit geldt wat hem betreft ook voor je eigen rol in de huidige maatschappij; neem het initiatief en wacht niet alleen af wat de overheid voor je doet. Deze is er vooral om als vangnet te dienen voor de echt behoeftige in onze samenleving en te stimuleren waar ze waarden aan hecht.
Voor de letterlijke tekst kunt u terecht op de website van de gemeente.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home